Mesna-Lillehammer Inner Wheel klubb

Møteprogram vår 2018

9. januar: Flyktninger, integrering inkludering på Lillehammer   v/Lene Sæterlid Lillehammer Læringssenter. 
  3 min.: Birgit Lørdahl    referent: Kari Huuse

6.februar: Klubbkveld, valgmøte.
  3 min.: Inger Johanne Tofte   referent: Anni Marit Tangen  

6.mars: Erfaringer som sykehusprest v/prest Ingunn Dalane Vik
  3 min.: Kari Huuse     referent: Synnøve Mathisen


3.april: Politireformen v/Politistasjonssjef Stig Nårstad
  3 min.: Inger Johanne Tofte


8.mai: Utflukt til Bakstehuset på Fåberg, v/Lågen Bygdekvinnelag
  3 min.: Norunn Dahl		referent: Haldis Bjerkan


5.juni: Sommermøte.		
  3 min.: Karin S. Melgaard  referent: Anne W.Henriksen

Møtedag: 1. tirsdag i hver måned kl.18.30, unntatt juli og august
Møtested:  Scandic Lillehammer Hotell, om ikke annet sted er angitt.
Kaffetreff: Hver 3.onsdag i måneden på Lillehammer Pizzeria (Storgt. 61) kl.11.30

Antall medlemmer: 30

Styret i 2017-2018

 • President: Randi Smestad Paulsen
 • Visepresident: Sidsel Ågård Kaltenborn
 • Past president: Kari Huuse
 • Sekretær: Kari Nermo Haave
 • ISO : Liv Rabe Henriksen
 • Kasserer: Aud Renolen
 • Styremedlem: Synnøve A. Mathisen og Birgit Nora Lørdahl
 • Programkomite: Inger Johanne Tofte, Synnøve Mathisen, Liv Rabe Henriksen

Charterdato: 8.oktober 1982

Klubben har hatt distriktspresident 3 ganger, Elisabeth Aspesletten i 1988-89 og Astrid Ødeli i 2004-05. Anne Wendelbo Henriksen var DP i 2016-2017.

Klubb-vimpelen vår er håndbrodert av medlemmene og gjengir Lillehammers byvåpen, birkebeineren, som representerer den berømte beskrivelsen av ferden over fjellet med kongsbarnet i Håkon Håkonsons saga. Byvåpenet er tegnet av Andreas Bloch og godkjent ved kongelig resolusjon 17.november i 1898.

 

LOKALT PROSJEKT: INTERNASJONAL FEST «SAMMEN I LILLEHAMMER».

I over 10 år har Mesna Rotary Klubb og Lillehammer Frivilligsentral arrangert en årlig internasjonal  fest  i samarbeid med våre nye landsmenn.  Formålet med festen er gjennom samarbeid, sang, dans, kultur og mat å stimulere til kontakt på tvers av kulturelle forskjeller. Gjennom årene har stadig flere blitt involvert. Festen er nå på det nærmeste blitt en institusjon. Den er basert på frivillig innsats fra alle parter, samt omfattende sponsorinnsats fra byens næringsliv og noe offentlig støtte. Byens ordfører er tilstede på festen og hilser fra kommunen. Deltagelsen og maten på festen er gratis. Alle kan gå rundt å forsyne seg med det som måtte friste. Festen er i april, og sist kom det over 300 gjester i alle aldre til dette populære arrangementet. Så mange innvandrergrupper ønsket å lage mat at det ikke ble plass til alle. Medlemmer i Frivilligsentralen står for steking av en haug med vafler, lager finnbiff og potetstappe og store fat med oppskåret  frukt.

I underholdningsprogrammet deltar både norske og utenlandske aktører.

Da vår klubb i 2007 ble invitert til å være med slo vi til. Siden har vi medvirket hvert år.  Vi har en representant i festens hovedkomite, og klubben synliggjøres som medarbeider  i alt trykt materiale og avisomtale. Vi er med i matkomiteen. Det betyr at vi har direkte kontakt med de som lager mat (mange flotte kvinner) og følger dem opp med blant annet innkjøp og transport. Dette nære samarbeidet gjør oss kjent med hverandre og gir grunnlag for et «hei» når vi møtes i byen. Vårt ansvar  innebærer også å være med å sette i stand og pynte festlokalet, hjelpe ”matlagerne”  til rette, medvirke ved  servering av drikke og ikke minst stille opp med hjemmebakte kaker. Det er meget populært. I 2017 deltok ca. 500 personer totalt!

Om lag halvparten av våre medlemmer  deltar med forskjellige oppdrag, og mens det står på kan det være intenst, men du verden så inspirerende. Festen har blitt et givende og viktig tiltak for oss. Den synliggjør klubben i lokalmiljøet og kan ses som vårt lokale bidrag til å fremme Inner Wheels formål.  Kanskje noe å tenke på også for andre.

Festen i dette året vil foregå på nyombyggede Lillehammer Videregående Skole, avd. syd,- det har alltid hett Gymnaset! Her er god plass og fine, nye kjøkkenfasiliteter.